Totaal aantal pageviews

maandag 28 november 2011

Lange duurloop in de spits

In de aanloop naar de marathon in Spijkenisse moest er natuurlijk een flinke duurloop worden ingepland in de laatste weken. Vandaag die uitdaging. Vorige week bijna 30km gerend zonder problemen, vandaag stond er 34,2km op het programma. Gepland tempo 11.4km/u ofwel totale duur 3uur.

Het eerste uur rennen was heerlijk. Op de weg was hetrustig en het zonnetje scheen. De tempoloop van gister voelde ik niet eens in mijn benen. In 58:30 had ik 11.4km afgelegd. Uur twee brak aan. Na een minuut of 20 even de blaas legen en een fotootje met ondergaande zon op Twitter gezet. Voelde me prima. Enkele minuten later naderde ik de A4. Een stukje erlangs, erover, en weer erlangs. Voelde me longen samenknijpen van de uitlaatgassen en besefte dat mijn timing niet ideaal was spitstechnisch gezien. Ik vervolgde mijn weg langs een doorgaande weg en droomde langzaam weg met de uitlaatgassen en auto's om me heen. Ineens een fietser, ziet er bekend uit......mijn vader!! Ff een praatje maken en weer verder. Mijn tempo lijkt nog steeds hetzelfde ik ben over de helft. Met schemering loop een wijk in. Ja hoor, jippie duizend fietsers en ik die moeten oversteken. Iedereen baalt van mij en ik van hen. Ik probeer me af te sluiten voor de drukte en kom via een andere wijk weer in enigzins rustig gebied. Ondertussen ben ik het twee uurs punt gepasseerd in 1:57. Ik zeg tegen mezelf dat de training nu pas echt begint en zo ook de psychologische spelletjes met jezelf. Ik deel het laatste uur op in 12, vervolgens visualiseer ik de route en probeer het aantal kilometers te plaatsen. Ik draai weer eens een drukke spitsweg op en stuit op een onaangenaam aantal fietsers die me verblinden met hun lampjes, maar ik ben weer 17minuten verder. Meer dan 45min is het niet meer. Vanaf het punt dat ik ongeveer op de 30km zit, besluit ik te versnellen!? Had ik Martin niet aangeraden rustig te doen tijdens zo'n duurloop?? Waarom ga ik dan versnellen?? Ik kan het niet laten en verhoog mijn tempo. Tevens besluit ik de 3 uur vol te lopen, ongeacht of ik die 34.2km al heb gehad. Ik reken weer flink en denk de 35km zelfs te kunnen halen. Op 34km besluit ik dat het over 200m mooi is geweest en ik finish in 2:57:53. Dik tevreden en met pijn in mijn benen.

2 opmerkingen:

  1. Wat herkenbaar Marek. Dat versnellen kon ik ook niet laten. Gek genoeg dacht ik wel even aan je advies, maar dacht ook "bekijk het maar, even sneller."

    Martin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo te lezen waren het geen ideale omstandigheden om een duurloop te doen. Toch ruim 34 kilometer in de 3 uur is best snel. Ben benieuwd wat de doelstelling is voor Spijkenisse

    BeantwoordenVerwijderen